Logga in

Amanda Rass topp 3


Vår medarbetare Amanda Rass berättar här om sina tre personliga favoriter ur Kvalitetsauktionen 30 – 31 maj 2023 i Stockholm.

1.

Kat. nr 440 – Ole Lynggaard

Ole Lynggaards smycken är nog en av de mest eftertraktade klenoder på auktionsmarknaden. Köpenhamnsbaserade familjeföretaget som firar 60 årsjubileum har genom sin unika formgivning och design förgyllt många tillfällen. Högkvalitativa och handgjorda smycken som är inspirerade av naturens fantasifulla former. Allt detta erbjuder också auktionens collier, med sin minimalistisk utförande som är så karakteristisk just för Ole Lynggaards formgivning.

2.

Kat. nr 999 – Pottskåp, rokoko

Människan har alltid haft behovet att förändra sig efter tidens ideal, inte minst när det kommer till de möbler vi omger oss i hemmets trygga vrå. Om det så är att komplettera, restaurera eller bemåla med ny dekor för att en möbel ska få nytt liv igen. I denna auktion har vi ett fantastiskt exempel på hur man fått ett svenskt pottskåp i rokoko att bokstavligt blomstra igen. Med sin senare rikligt bemålade dekor i spridda blomster och fåglar i sobra färger kan vi se hur inspirationen har tagits från den venetianska stilen. Med detta dekorativa pottskåp i sitt hem kan man absolut få känslan av att befinna sig i ett château på den franska landsbygden, eller varför inte drömma sig till ett palazzo längs Venedigs kanaler.

3.

Kat. nr 408 – Handkolorerad karta över Europa

Det ultimata vintageplagget måste vara auktionens rosa kavaj från Yves Saint Laurent, tillverkad i Paris på 1980-talet. En sådan klassisk modell går aldrig ur tiden och passar för alla tillfällen från det formella kontoret till den eleganta cocktailen. Det ikoniska modehuset grundades 1961 av Yves Saint-Laurent och hans partner Pierre Bergé som tillsammans har skapat flertal evigt klassika plagg som lever vidare ännu idag och som har inspirerat många andra designers.


Frågor om auktionen? Tveka inte att kontakta Amanda via rass@uppsalaauktion.se


Kvalitetsauktion 30 – 31 maj 2023

Våra köpstarka kunder söker