Logga in

Våra köpstarka kunder söker:

Mattor & textilier


De senaste decennierna har moderna mattorna skjutit i höjden, både på den svenska och internationella marknaden. Uppsala Auktionskammare har genom åren arbetat upp en stor kundkrets både i Sverige och i utlandet. Detta har bidragit till att vi med stor framgång har sålt både moderna och orientaliska mattor till rekordpriser.

Vår expert Anette Granlund är för många känd som en av Europas främsta experter på mattor och textilier. Med över 40 års erfarenhet är Anette auktionsbranschens okrönta drottning inom sitt expertområde med ett brett kontaktnät både i Sverige och internationellt. Vidare är Anette styrelsemedlem i det prestigefulla ICOC (International Conference on Oriental Carpets) och är en flitigt anlitad föreläsare på bland annat olika universitet och museer samt även medförfattare till flertalet böcker och museikataloger. 

Till våra kommande Kvalitetsauktioner söker våra kunder mattor av:
Märta Måås-Fjetterström, Barbro Nilsson, Marianne Richter, Kaisa Melanton, Agda Österberg, Ingegerd Torhamn, Elsa Gullberg, Josef Frank samt äldre orientaliska mattor, vävda tapeter och skånska allmogetextilier.

Historia

Mattor har knutits i snart 5000 år runt om i världen. De vanligaste mattorna idag kommer främst från länderna kring mellanöstern och är knutna i allt från ull till silke. Man brukar skilja på de handknutna mattorna från de maskinvävda. De handknutna mattorna kallas ibland ”äkta” eller ”orientaliska” mattor och dessa har en högre kvalitet och tillverkas i mindre serier, ofta som unikum. Sedan medeltiden har dessa klassiska orientaliska mattorna varit mycket populära och även om mattmarknaden varit lite svajig har de fortfarande ett bestående värde. Mattor har historiskt sett varit en statusmarkör och inger fortfarande en känsla av värme och tyngd åt en modern inredning.


Fri värdering, rådgivning & hembesök

Har du mattor eller textilier som du vill sälja?

Ta chansen och sälj på våra kommande kvalitetsauktioner. Våra tidigare auktionsnoteringar visar att vårt sätt att arbeta med kvalitetsauktioner banar väg för framgång.

Våra experter bistår er gärna med en kostnadsfri och förutsättningslös värdering.

Kontakta

Anette Granlund

Intendent

Mattor och textilier
Tel: 0720-76 27 86
granlund@uppsalaauktion.se

Knut Knutson

Chefsintendent

Tel: 0708-12 12 27
mail@uppsalaauktion.se

Tidigare toppnoteringar

Mer information