Logga in

Föremålsområde

Mattor & textilier


Mattor har knutits i snart 5000 år runt om i världen. De vanligaste mattorna idag kommer främst från länderna kring mellanöstern och är knutna i allt från ull till silke. Man brukar skilja på de handknutna mattorna från de maskinvävda. De handknutna mattorna kallas ibland ”äkta” eller ”orientaliska” mattor och dessa har en högre kvalitet och tillverkas i mindre serier, ofta som unikum. Sedan medeltiden har dessa klassiska orientaliska mattorna varit mycket populära och även om mattmarknaden varit lite svajig har de fortfarande ett bestående värde. Mattor har historiskt sett varit en statusmarkör och inger fortfarande en känsla av värme och tyngd åt en modern inredning.

De senaste decennierna har även de moderna mattorna skjutit i höjden, både på den svenska och internationella marknaden. Det gäller bl.a. våra svenska formgivare så som Judith Johansson, Barbro Nilsson och givetvis Märta Måås-Fjetterström. Vi på Uppsala auktionskammare har de senaste åren gjort flertalet lyckosamma försäljningar både gällande de klassiska och moderna mattor.


Fri värdering, rådgivning & hembesök

Har du mattor eller textilier som du vill sälja?

Ta chansen och sälj på våra kommande Kvalitetsauktioner. Våra auktionsnoteringar visar att vårt sätt att arbeta med kvalitetsauktioner banar väg för framgång.

Våra experter bistår er gärna med en kostnadsfri och förutsättningslös värdering. Kontakta våra experter direkt, fyll i onlineformuläret eller skicka bilder på dina föremål till mail@uppsalaauktion.se.

Kontakta

Karl Green

Intendent

Tel: 018-18 35 14
Mobil: 0701-08 14 04
green@uppsalaauktion.se

Clara Kling

Intendent

Tel: 018-18 35 07
Mobil: 0701-08 14 07
kling@uppsalaauktion.se

Mer information