Logga in

Grundades 1731

Uppsala Auktionskammare är ett av världens äldsta auktionshus.

Endast Kvalitetsauktioner

Om våra auktioner

Historik


Ett av världens äldsta auktionshus

Uppsala Auktionskammare grundades år 1731 och är därmed ett av världens äldsta auktionshus. Auktioner har en lång och gedigen tradition i Uppsala och den första auktionen i Sverige som finns omnämnd i skriftliga källor hölls år 1639 av Akademiska konsortiet i Uppsala.

Ett ledande auktionshus i Norden

Uppsala Auktionskammare är det enda auktionshuset i Norden som enbart bedriver kvalitetsauktioner. Vi fokuserar på kvalitet och försäljning av högklassig konst, antikviteter och design. Med ett gott internationellt renommé, rekordnoteringar, exklusiva samlingar och över 350 miljonnoteringar har vi kommit att bli ett av Nordens ledande auktionshus. 

Våra framgångsrika försäljningar grundar sig i stort engagemang och kunskap hos våra medarbetare och extern världsledande internationell expertis. Genom att fokusera på kvalitetsauktioner med slagauktioner, tryckta kataloger, kraftfull marknadsföring och med senaste tekniken online når vi köpstarka kunder runt
om i hela världen.

Vi lägger stor vikt vid personligt engagemang och service och finns alltid tillgängliga för rådgivning, både för köpare och säljare. Detta har gjort att vi byggt upp en betydande kundkrets av nöjda och återkommande köpare och säljare världen över.

Sedan år 1996 är Knut Knutson, känd från SVT:s tv-program Antikrundan, huvudägare till Uppsala Auktionskammare. Företaget har sedan dess blivit ett av Nordens största auktionshus med kontor och visningslokaler i Stockholm, Göteborg och Malmö samt med huvudkontor i Uppsala.

Våra köpstarka kunder söker