Logga in

Historik


Ett av världens äldsta auktionshus

Uppsala Auktionskammare grundades år 1731 och är därmed ett av världens äldsta auktionshus. Auktioner har en lång och gedigen tradition i Uppsala och den första auktionen i Sverige som finns omnämnd i skriftliga källor hölls år 1639 av Akademiska konsortiet i Uppsala.

Ett ledande auktionshus i Norden

Uppsala Auktionskammare är idag ett av Nordens största och ledande auktionshus vid försäljning av dyrbar konst och dyrbara antikviteter. Sedan år 1996 är Knut Knutson, känd från SVT:s tv-program Antikrundan, huvudägare till Uppsala Auktionskammare. Företaget har sedan dess kraftigt ökat sina marknadsandelar i branschen. Uppsala Auktionskammare har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö samt huvudkontor Uppsala. 

Det senaste decenniet har Uppsala Auktionskammare nått över 200 miljonnoteringar, varav många inom rysk konst, äldre måleri och kinesiskt konsthantverk. Uppmärksamhet kring företagets framgångsrika Internationella Kvalitetsauktioner har bidragit till att placera Uppsala Auktionskammare som en god och välrenommerad aktör på den internationella auktionsmarknaden. Företaget fortsätter ständigt att utveckla nya marknader. Under de senaste åren har försäljningen av kinesiska föremål resulterat i många succéresultat.

Våra auktioner

Uppsala Auktionskammare är det enda auktionsföretaget i Norden som enbart bedriver kvalitetsauktioner. Vi har två auktionsformer; Internationell Kvalitetsauktion samt Onlinekvalitetsauktion.

Lär dig mer om våra auktioner

Bli kund

Att bli kund hos Uppsala Auktionskammare är både enkelt och gratis.

Registrera mig

FAQ

Hur registrerar jag mig som kund? Hur bjuder jag på ett föremål? Hur betalar jag mina köpta föremål? Frågorna kan vara många, här hittar du svaren på de vanligaste frågorna.

Här hittar du svaren

Våra köpstarka kunder söker