Logga in

Pågående auktioner

Modernt & Samtida

10 - 11 december 2019

Internationell Kvalitetsauktion

Den moderna & samtida katalogen bjuder på spännande design, modern och samtida konst samt grafik. Höjdpunkterna i säsongens auktion inkluderar verk av Ola Billgren, Öyvind Fahlström, Olle Baertling, Sigrid Hjertén, Niki de Saint-Phalle och André Lhote. Katalogen innehåller även betydande skandinavisk design, såsom det ovanliga skrivbordet ”N.K.” av Axel Einar Hjorth och möbler, textilier, glas, keramik och konsthantverk av formgivare såsom Anna Petrus, Josef Frank, Uno Åhrén, Poul Kjaerholm, Jonas Bohlin och Märta Måås-Fjetterström bland andra.

Totalt utrop: 27.870.000 kr
Totalt sålt: 43.380.000 kr (inkl. köparavgifter)

Klassiskt

12 - 13 december 2019

Internationell Kvalitetsauktion

Den klassiska katalogen bjuder på betydande äldre och klassiskt konst, likväl som högkvalitativa möbler, silverföremål, smycken, konsthantverk och textilier. Framstående verk av konstnärer som Anders Zorn, Gustaf Fjaestad, Carl Larsson, Carl Milles, Jan Brueghel d.ä. och Helmer Osslund. Spännande är 1600-talskopian efter Giuseppe Arcimboldos verk ”Bibliotekarien”. Särskilt utmärkande är även den Wrangelska byrån av Gottlieb Iwersson, Sèvresurnan med bronsmonteringar attribuerade till Pierre-Philippe Thomire och de fyra karmstolarna av mästaren Georges Jacob.

Totalt utrop: 19.615.000 kr
Totalt sålt: 35.515.000 kr (inkl. köparavgifter)

Asian Sale

10 december 2019

Internationell Kvalitetsauktion

Den asiatiska katalogen bjuder på ett brett urval av högkvalitativa föremål från skandinaviska privatsamlingar. Brons- och porslinsföremål, lackföremål, textilier, scrolls och keramik ingår i auktionen. På katalogens omslag finner vi denna säsong en ovanligt stor samling av tallrikar av Cornelis Pronk från en betydande svensk privatsamling. Ytterligare utmärkande föremål i den asiatiska katalogen är en ‘meiping’ celadonvas, en snidad cinnabarlacklåda och ett ovanligt och högkvalitativt rökelsekar formad som en klippa.

Totalt utrop: 2.485.000 kr
Totalt sålt: 10.505.000 kr (inkl. köparavgifter)

Tidigare auktioner & inlämning