Logga in

Våra köpstarka kunder söker:

Modern grafik

– Sälj till rekordpriser!


Att köpa och sälja grafik är mycket populärt på dagens auktionsmarknad. Det är främst internationella konstnärers grafiska produktion som är eftertraktade och betingar de högsta priserna. Uppsala Auktionskammare är med sin starka internationella prägel och sitt världsomspännande kontaktnät av kunder en självklar marknadsplats för detta föremålsområde. Vår expert Fredrik Fellbom har med över 20 års erfarenhet kommit att bli en av Sveriges ledande experter inom området. 

Möjligheten att producera grafiska verk har inspirerat konstnärer genom historien. Många konstnärer har lockats av de grafiska teknikernas arbetssätt och de innovativa möjligheter som grafiken öppnar upp. Under 1900-talet kom konstnärer som exempelvis Picasso och Warhol att både förfina och utveckla den grafiska konstens möjligheter. Picasso som ständigt utvecklade sitt uttryckssätt med nya trycktekniker och Warhol genom tryckteknikens konceptuella koppling till konsten.

Grafikens områden är oändlig och har en självklar roll som samlingsområde. Grafiken ger en mer översiktlig bild åt arbetsgången till en specifik konstnär eller period och är en utmärkt ingång för att förvärva verk av stora internationella konstnärer.

Våra kunder söker modern grafik av

t.ex.
Chagall, Miró, Picasso, Warhol, Alechinsky, Appel, Bacon, Banksy, Braque, Christo, Dubuffet, Dine, Escher, Fontana, Gauguin, Hamilton, Haring, Hirst, Hockney, Johns, Jorn, Léger, Kandinsky, Klée, Lam, Lichtenstein, Man Ray, Matisse, Matta, Munch, Nauman, Nolde, Poliakoff, Rauschenberg, Rosenquist, Soulages, Tàpies, Toulouse-Lautrec, Zao Wou-Ki med flera…

Inlämning pågår nu till vår kommande Internationella Kvalitetsauktion!


Fri värdering, rådgivning & hembesök

Har du grafik som du vill sälja?

Ta chansen och sälj på våra kommande Kvalitetsauktioner. Genom noggrann katalogisering och ett gediget utbud av modern grafik i världsklass samt ett ständigt utökande nätverk av kunder har vi under åren nått många toppnoteringar. Våra auktionsnoteringar visar att vårt sätt att arbeta med kvalitetsauktioner banar väg för framgång.

Våra experter bistår er gärna med en kostnadsfri och förutsättningslös värdering. Kontakta våra experter direkt eller skicka bilder på dina föremål till mail@uppsalaauktion.se.

Kontakta

Fredrik Fellbom

Intendent

Skulptur och grafik
Tel: 0707-51 81 31
fellbom@uppsalaauktion.se

Sofie Bexhed

Försäljningschef

Tel: 0705-22 61 62
sofie.bexhed@uppsalaauktion.se

Jeanna Ahlin

Intendent

Modern och samtida konst
Tel: 0734-32 41 45
ahlin@uppsalaauktion.se

Magnus Bexhed

Verkställande direktör

Tel: 0705-22 12 04
bexhed@uppsalaauktion.se

Toppnoteringar i urval

Mer information