Logga in

Vi söker äldre konst

Sälj via Nordens ledande auktionshus!


Inlämning pågår nu till vår kommande Internationella Kvalitetsauktion!

På Uppsala Auktionskammare har vi sålt den dyraste äldre målningen på auktion i Sverige, Bröllopsdansen av Pieter Brueghel d.y. som  såldes för 18,6 miljoner kronor. Vi har också sålt ett flertal andra äldre utländska målningar med stora framgångar och är därför en mycket god marknadsplats för försäljning av äldre måleri. Till vår hjälp vid attribueringar, bedömningar och värderingar har vi ett gediget kontaktnät av världsledande internationella experter som besöker oss vid ett flertal tillfällen varje år.

Äldre måleri, eller Old master-paintings, innefattar måleri och teckningar inom alla genrer från renässansen fram till och med det tidiga 1800-talet. När det gäller äldre måleri kan man urskilja två grupper av motiv, de sakrala (kyrkliga) och de profana (icke kyrkliga). Generellt kan man säga att den sakrala konsten var mer dominerande under den tidiga konsten för att därefter ge mer plats åt porträttmåleri, stilleben, landskapsmåleri, historiemåleri, genrescener och marinmotiv.

Genom vårt goda renommé vad gäller försäljning av dyrbart utländskt äldre måleri har vi etablerat en internationell marknadsplats i Norden för detta segment. Vi har ett väl upparbetat kundregister och kontakt med samlare över hela världen. Försäljningen av äldre måleri sker vid vår Klassiska auktion som är en del av vår Internationella Kvalitetsauktion. Vi har även sålt äldre svenska målningar framgångsrikt till mycket höga priser. De svenska 1700-tals mästarna så som Alexander Roslin, Pehr Hilleström och Ulrica Pasch är ständigt eftersökta av våra köpstarka kunder


Fri värdering, rådgivning & hembesök

Har du äldre konst som du vill sälja?

Ta chansen och sälj på vår kommande Internationella Kvalitetsauktion. Våra auktionsnoteringar visar att vårt sätt att arbeta med kvalitetsauktioner banar väg för framgång.

Våra experter bistår er gärna med en kostnadsfri och förutsättningslös värdering. Kontakta våra experter direkt, fyll i onlineformuläret eller skicka bilder på dina föremål till mail@uppsalaauktion.se.

Kontakt

Sofie Bexhed

Försäljningschef

Tel: 018-18 35 18
Mobil: 0705-22 61 62
sofie.bexhed@uppsalaauktion.se

Knut Knutson

Chefsintendent

Tel: 018-12 12 22
Mobil: 0708-12 12 27
mail@uppsalaauktion.se

Toppnoteringar i urval

Mer information