Logga in

Föremålsområde:

Äldre konst

– Vi är marknadsledande i Norden


Uppsala Auktionskammare har sålt ett flertal utländska målningar med stor framgång och är därför en god marknadsplats för försäljning av äldre måleri. Till vår hjälp vid attribueringar, bedömningar och värderingar har vi ett gediget kontaktnät av världsledande internationella experter som besöker oss vid ett flertal tillfällen varje år.

Äldre måleri, eller Old master-paintings, innefattar måleri och teckningar inom alla genrer från renässansen fram till och med det tidiga 1800-talet. När det gäller äldre måleri kan man urskilja två grupper av motiv, de sakrala (kyrkliga) och de profana (icke kyrkliga). Generellt kan man säga att den sakrala konsten var mer dominerande under den tidiga konsten för att sedan ge mer och mer plats åt porträttmåleri, stilleben, landskapsmåleri, historiemåleri, genrescener och marinmotiv.

Uppsala Auktionskammare har genom vårt goda renommé vad gäller försäljning av dyrbart utländskt äldre måleri etablerat en internationell marknadsplats i Norden för detta segment. Försäljningen av äldre måleri sker vid vår Klassiska auktion, en del av vår Internationella Kvalitetsauktion. Vi har även sålt äldre svenska målningar framgångsrikt till mycket höga priser. De svenska 1700-tals mästarna så som Alexander Roslin, Pehr Hilleström och Ulrica Pasch är ständigt eftersökta av våra köpstarka kunder.


Fri värdering, rådgivning & hembesök

Har du äldre konst som du vill sälja?

Ta chansen och sälja på vår kommande Internationella Kvalitetsauktion. Våra auktionsnoteringar visar att vårt sätt att arbeta med kvalitetsauktioner banar väg för framgång.

Våra experter bistår er gärna med en kostnadsfri och förutsättningslös värdering. Kontakta våra experter direkt eller skicka bilder på dina föremål till mail@uppsalaauktion.se.

Kontakt

Julia Unge Sörling

Intendent

Tel: 018-18 35 08
Mobil: 0701-08 14 08
sorling@uppsalaauktion.se

Magnus Bexhed

Verkställande direktör

Tel: 018-18 35 16
Mobil: 0705-22 12 04
bexhed@uppsalaauktion.se

Toppnoteringar i urval