Logga in

Pieter Brueghel d.y.

"Bröllopsdansen"
Såld för 18,6 miljoner kr

Föremålsområde:

Äldre konst

– Vi är marknadsledande i Norden


Uppsala Auktionskammare har sålt ett flertal utländska målningar med stor framgång och är därför en god marknadsplats för försäljning av äldre måleri. Till vår hjälp vid attribueringar, bedömningar och värderingar har vi ett gediget kontaktnät av världsledande internationella experter som besöker oss vid ett flertal tillfällen varje år.

Äldre måleri, eller Old master-paintings, innefattar måleri och teckningar inom alla genrer från renässansen fram till och med det tidiga 1800-talet. När det gäller äldre måleri kan man urskilja två grupper av motiv, de sakrala (kyrkliga) och de profana (icke kyrkliga). Generellt kan man säga att den sakrala konsten var mer dominerande under den tidiga konsten för att sedan ge mer och mer plats åt porträttmåleri, stilleben, landskapsmåleri, historiemåleri, genrescener och marinmotiv.

Uppsala Auktionskammare har genom vårt goda renommé vad gäller försäljning av dyrbart utländskt äldre måleri etablerat en internationell marknadsplats i Norden för detta segment. Försäljningen av äldre måleri sker vid vår Klassiska auktion, en del av vår Internationella Kvalitetsauktion. Vi har även sålt äldre svenska målningar framgångsrikt till mycket höga priser. De svenska 1700-tals mästarna så som Alexander Roslin, Pehr Hilleström och Ulrica Pasch är ständigt eftersökta av våra köpstarka kunder.


Fri värdering, rådgivning & hembesök

Vi bistår er gärna med kostnadsfri värdering och rådgivning, kontakta någon av våra experter direkt

Cronje van Walleghem
Tel: 0705-12 12 29
walleghem@uppsalaauktion.se
Knut Knutson
Tel: 0708-12 12 27
mail@uppsalaauktion.se

Toppnoteringar

Inlämning & värdering

Våra köpstarka kunder söker