Logga in

Klassiska smycken, ur & preciosa

Smycken är ett vitt begrepp och innefattar många olika typer av föremål, stilar och material. Vanligtvis är smycken tillverkade i ädelmetaller och besatta med pärlor, vackra stenar och inläggningar av emalj och andra dyrbara material. Människor har i alla tider velat smycka sig, och ett fåtal av dessa antikviteter har blivit kvar till oss i eftervärlden. Marknaden för dessa äldre smycken är som alltid het, såväl när det gäller hela paryr som enstaka hängen eller broscher. När det gäller äldre smycken från 1800-talet och det tidiga 1900-talet står i många fall de ryska smyckena ut som de som har den högsta kvaliteten, både då det gäller stenar som hantverk. På Uppsala Auktionskammare har vi sedan firman startades fokuserat på den ryska marknaden och har därför byggt upp en unik grupp kunder som är intresserade av dessa högkvalitativa smycken från vår granne i öst.

Smyckesmarknaden har delvis förändrats de senaste åren för att ge plats åt fler mer moderna formgivare. På den nordiska marknaden är det exempelvis silversmeder som Torun Bülow-Hübe och Wiwen Nilsson som attraherar köpare med sina enkla former och nya uttryck.

Uppsala auktionskammare har flera framgångsrika försäljningar av fickur och armbandsur. Vår kundgrupp inkluderar såväl den initierade samlaren som en allmänt intresserad publik.


Vi bistår er gärna med kostnadsfri värdering och rådgivning,
k
ontakta någon av våra experter direkt

Karl-Magnus Törnros
Tel: 018-18 35 23
tornros@uppsalaauktion.se
Cronje van Walleghem
Tel: 018-18 35 16
walleghem@uppsalaauktion.se

Toppnoteringar i urval

 • Presentationsdosa, Frantz Bergs, Stockholm 1759 (verksam som mästare 1725-1777). Guld 20K.
  Såld för 2,4 miljoner kr
 • Presentationsdosa, Frantz Bergs, Stockholm (verksam som mästare 1725-1777).
  Högklassigt stockholmsarbete i rokoko. Guld 18K.
  Såld för 2,4 miljoner kr
 • Collier och örhängen, ett par. Vitguld med briljantslipade diamanter.
  Sålda för 200.000 kr
 • Ring, vitguld, 14K. Besatt med en briljantlipad diamant.
  Såld för 160.000 kr

Vad kan ditt konstverk vara värt?
Ta reda på det här