Logga in

Föremålsområde

Klassiskt silver & guld


Silver som material har alltid varit högt skattat. Under flera årtusenden har människor världen över köpt silverföremål både för att använda som bruksföremål och som en investering. I det förindustriella bondesamhället köpte man nästan alltid en silverbägare eller en dosa om kassan medgav eftersom man ansåg att värdet var beständigt. Både svenska och utländska silversmeder har under århundradens lopp tillverkat fantastiska föremål som idag är eftertraktade av samlare. Genom noggrann katalogisering och identifiering av stämplar har vi arbetat upp en stor kundkrets av silversamlare både nationellt och internationellt.

Flera av de svenska silversmederna har under tider producerat föremål av internationell toppklass. En sådan mästare är Jonas Thomasson Ronander som med en sällan skådad formsäkerhet skapade silverföremål under svensk rokokotid. Under våren 2016 sålde Uppsala Auktionskammare paret ljusstakar i rokoko av Ronander för 390 000 kronor. Bland svenskt äldre silver efterfrågas främst 1600- och 1700-talssilver samt ljusstakar, bordssilver och bägare från olika tidsepoker och i olika stilar.

Gulddosor tillverkade under 1700- och 1800-talet är idag högt eftertraktade samlarobjekt i Sverige samt internationell. Uppsala Auktionskammare har haft flera framgångsrika försäljningar med några av marknadens högsta priser.

Uppsala Auktionskammare har även förmedlat flertalet Ryska silverföremål för höga priser, främst av verkstäderna Fabergé, Gratchev, Rückert, Sazikov och Khlebnikov.

Vi har bland annat uppnått 16 miljonnoteringar av ryskt silver och flertalet andra mycket höga noteringar för svenskt och utländskt silver. Genom noggrann undersökning och katalogisering skapar vi förutsättningarna för en lyckad försäljning av dina silver- och guldobjekt.


Fri värdering, rådgivning & hembesök

Har du klassiska silver eller guld som du vill sälja?

Ta chansen och sälj på våra kommande Kvalitetsauktioner. Våra auktionsnoteringar visar att vårt sätt att arbeta med kvalitetsauktioner banar väg för framgång.

Våra experter bistår er gärna med en kostnadsfri och förutsättningslös värdering. Kontakta våra experter direkt, fyll i onlineformuläret eller skicka bilder på dina föremål till mail@uppsalaauktion.se.

Kontakta

Karl-Magnus Törnros

Intendent

Tel: 018-18 35 23
Mobil: 0720-77 82 30
tornros@uppsalaauktion.se

Cronje van Walleghem

Vice VD, förste intendent

Tel: 018-18 35 15
Mobil: 0705-12 12 29
walleghem@uppsalaauktion.se

Tidigare toppnoteringar

Mer information