Logga in

Cronjes topp 3


Vår vice VD Cronje van Walleghem berättar här om sina tre personliga favoriter ur Kvalitetsauktionen den 18:e augusti.

1.

Kat. nr. 112 – Stellan Mörner ”I en övergiven stad”

Konstnären Stellan Mörner besökte London i februari 1947 enligt påskrift på målningens spännram. I denna finstämda skildring ses ett par människor som stiger på, typiskt för London, en ”dubbeldäckare”. Det enda som lyser upp bilden är gatubelysningen. Månen, intensivt likt en guldkula, lyser upp stadens siluett. Missa inte att auktionen innehåller flera fina konstverk av Halmstad-gruppen.

2.

Kat. nr. 273 – Karotter med lock, ett par

Att presentera och servera maträtter på silverfat eller i silverkarotter upplevs som exklusivt, smakfullt och ”tilltalar ögat”. Varför inte i karotterna få presentera säsongens första färska potatis med nyklippt dill eller varför inte spröda karamelliserade legymer. Smaklig måltid!

Se gärna några ytterligare serveringsutensilier i silver från auktionen här »

3.

Kat. nr. 890 – Olle Bonniér ”Membran”

Något av auktionens ”lilla pärla” upplever jag är Olle Bonniérs målning med titeln Membran. Den är utförd på 1950-talet och konstnären har funnit sitt formspråk. Uttrycksfull i sina starka klatschiga färger och känslan av ett oändligt djup i en målad fiktiv tunnel. Till höger står en flankerande nätdekorerad färgstark cylinder.


Frågor om auktionen? Tveka inte att kontakta Cronje van Walleghem via walleghem@uppsalaauktion.se


Kvalitetsauktion 18 augusti 2020

Våra köpstarka kunder söker