Logga in

Warsalongen 2024

Till katalogen

Warsalongen 2024

Till katalogen

Auktion 21 februari kl. 10

WARSALONGEN 2024


Warsalongen är en konstutställning och auktion till förmån för barn i krig. Insamlingsstiftelsen War Child arrangerar i år Warsalongen i samarbete med Uppsala Auktionskammare.

Fredagen den 9 februari invigs årets upplaga av Warsalongen i Uppsala Auktionskammares lokaler på Nybrogatan 20 i Stockholm. Konstnärer har donerat konstverk som auktioneras ut till förmån för War Childs viktiga arbete.

Varmt välkommen att utforska katalogen, lägg bud och besök Warsalongen under visningsperioden!

Visning:
12 – 16 februari samt 19 – 20 februari
Öppet vardagar kl. 10 – 17
Uppsala Auktionskammare, Nybrogatan 20, Stockholm

Slagauktion:
Onsdag 21 februari, kl. 10
Uppsala Auktionskammare, Magasin 1, Frihamnen
Södra Hamnvägen 8 i Stockholm


Idag lever omkring 240 miljoner barn i konfliktdrabbade områden. En siffra som bara ökat de senaste åren. Bakom siffran finns barn som alla blivit offer i vuxnas krig. För att kunna bearbeta sina krigsupplevelser och få chansen att växa upp till trygga vuxna behöver barnen rätt stöd. Genom beprövade metoder och kreativa initiativ ser vi till så att barn får psykosocialt stöd, utbildning och skydd. War Child jobbar mycket med konstnärliga uttryck för att ge barnen en möjlighet att berätta och bearbeta. Genom Warsalongen vill vi omvandla bilder som är värda pengar, till bilder som är värdefulla för barn. Läs mer om War Child här »