Logga in

JEANNAS topp 3


Vår intendent Jeanna Ahlin berättar här om sina tre personliga favoriter ur Kvalitetsauktionen den 8:e oktober.

1.

Kat. nr. 667 Byrå – Denna otroligt charmiga sengustavianska byrå skulle jag mer än gärna njuta av i hemmet! Formen är nätt och elegant vilket gör den lättplacerad även i det mindre rummet men vad som kanske särskilt utmärker denna byrå är den underbara skivan bemålad i kolmårdsimitation. Dekorera hemmet extra fint i hösttider med en sprakande bukett i mustiga färger som får ställas på byrån och framhäva den vackra mahognyimitationen. En både praktisk och snygg möbel som lämpar sig utmärkt för både förvaring och inredning!

2.

Kat. nr. 165 Torsten Renqvist – ”Tre ting och en fjäder” – Det är något alldeles särskilt med Torsten Renqvists tidiga bilder, de fängslar och berör med sin förankring i de vardagliga tingens betydelse. Auktionens härliga stilleben utfördes redan 1950 och var en av de målningar som måste ha förundrat kritikerna på sin tid med tjocka färglager och starka uttryck. Det var under denna period som Renqvist började ställa ut sina verk, först på Lilla Galleriet och sedan på Gummesons i Stockholm och en ny expressionism växte fram i Sverige. Det här är en både konsthistoriskt intressant och tuff målning av Torsten Renqvist som jag gärna skulle låta pryda väggen.

3.

Kat. nr. 1165 – Vasen ”Vigne et Escargots” – Föreställ er den ovan nämnda höstbuketten i denna pärla som auktionen bjuder på! ”Vigne et Escargots” är en i mitt tycke ljuvlig vas signerad Daum Nancy från omkring år 1904 både gällande färg och form. Bröderna Auguste och Antonin Daum som drev glasbruket i Nancy utvecklade företaget med starka influenser från Art Nouveau vilket i auktionens vas syns i de eleganta vindruvsklasarna, löven och inte minst den ljuvliga dekoren av små sniglar. Färgerna i lila, gult och vinrött går helt i säsongens färger och blir en fantastisk inredningsdetalj i både det klassiska och moderna hemmet.


Frågor om auktionen? Tveka inte, kontakta Jeanna Ahlin på ahlin@uppsalaauktion.se


Kvalitetsauktion 8 oktober 2019

Våra köpstarka kunder söker