Logga in

Charlottes topp 3


Vår intendent Charlotte Widenfelt berättar här om sina tre personliga favoriter ur Kvalitetsauktionen den 27:e augusti.

1.

Kat. nr 655 Arthur Percys vinbål – Ett riktigt gott exempel på svensk nydanande design från 1920-talet är Arthur Percys vinbål, ritad i mitten av 1920-talet och som blev mycket uppskattad och omskriven på sin tid. Modellen visades för första gången på Världsutställningen i Paris 1925 där Percy tilldelades Diplome D’honneur. Ett föremål som bidrog till att göra svensk design världsberömt på 1920- och 30-talet.

2.

Kat. nr. 1035 Balusterdocka från palatset Makalös i Stockholm – Balusterdockan är ett härligt exempel på den svenska stormaktstidens barock. Ursprungligen hemmahörande på ett av tidens främsta slottsbyggen, palatset Makalös beläget i nuvarande Kungsträdgården, beställt av en av tidens mest tongivande adelsmän, Jacob de la Gardie, är balusterdockan idag ett historiskt dokument som vittnar om forna tiders hantverksskicklighet.

3.

Kat. nr. 232 Silverfisken – Denna fantasifulla bordsdekoration, kanna eller vas – vad man nu vill använda den till – är ett bra exempel på när fantasin fått flöda fritt. Gjord i London av nästan ett kilo höghaltigt sterlingsilver, är detta ett roligt föremål att duka ett festligt bord med. En ”conversation piece” som också är användbar på flera sätt!


Kvalitetsauktion 27 augusti 2019

Våra köpstarka kunder söker