Logga in

Kvalitetsauktion 5 mars 2019


AUKTION

Vi presenterar årets andra Kvalitetsauktion, en auktion som innehåller massvis med härliga föremål för alla smaker och samlare!

Denna gång bjuder katalogen på flera ljuvliga äldre möbler men även en stor avdelning för moderna designföremål. Inom den klassiska möbelavdelningen utmärks särskilt det häftiga allmogeskåpet med originalbemålning från Uppland och ett vackert kabinettskåp i senbarock. Auktionen bjuder som alltid på spännande konstföremål från alla epoker – missa inte kompositioner av bland andra Sixten Lundbohm, Bruno Liljefors, Lars Erik Falk, Madeleine Pyk, Dan Wolgers, Niki de Saint-Phalle och Liss Eriksson.

I katalogen finner den intresserade även mattor, asiatiska föremål, smycken och ur, modern glaskonst, klassisk keramik och glas, belysningsföremål, silver samt rysk konst och ryskt konsthantverk. Varmt välkomna att utforska katalogen och att besöka oss under våra visningsdagar!

Slagauktion: Tisdag 5 mars 2019, kl. 10
Väl mött på Dragarbrunnsgatan 73 i Uppsala

TILL KATALOGEN


Visning i Uppsala 

Fre 1 mars, kl. 10 – 18
Lör 2 mars, kl. 11 – 17
Sön 3 mars, kl. 11 – 17
Mån 4 mars, kl. 10 – 18
Adress: Dragarbrunnsgatan 73, Uppsala

Varmt välkomna!


Kulturhistoriska samlingar

I den kommande Kvalitetsauktionen den 5:e mars har vi nöjet att presentera en rad intressanta objekt från två passionerade samlare.

Civilingenjör Jörgen Tegnanders (1938-2018) samling är rik på svensk kulturhistoria. Sina rötter hade Jörgen i bygg- och fastighetsbranschen men intresset för antikviteter var hans stora passion.

Fokus ligger på målade möbler och träskulptur med anknytning till hembygden i trakten kring Kalmar och Öland. Bland mycket annat innehåller samlingen träsnideri av Ölänningen Johan August Gustafsson (1852-1932). Som helhet innehåller auktionen 79 nummer med proveniens från Jörgen Tegnander.

Kalmarsund och dess rika sjöfartshistoria gör sig också påmint i samlingen. En stor del utgörs av högkvalitativ nautika, ofta i ett välbevarat originalskick.

Till samlingen

Roland Eriksson (1957-2018) är för många känd som en av Europas ledande experter på äldre kameror och fotoutrustning. Vid sidan av arbetet på LP-foto var han även en framstående dryckeskonnässör med publicerade verk om konjak, rom och te.

Roland var även en passionerad samlare av antikviteter och den nu aktuella auktionen innehåller ett flertal objekt angivna med hans proveniens.

Till samlingen


Kvalitetsauktion 5 mars 2019

Våra köpstarka kunder söker