Logga in

clara kling topp 3


Intendent Clara Kling berättar här om sina tre personliga favoriter ur Kvalitetsauktionen 18 januari 2022.

1.

Kat. nr 857 – Johan Krouthén

För mig som Östgöte klappar hjärtat lite extra för Johan Krouthen. Krouthen är precis som jag född och uppvuxen i Linköping. Mest känd är han för sina idylliska försommarbilder i bjärta färger. Men bäst är han just såhär tycker jag – med en något dovare och mer naturtrogen palett och med sitt speciella sätt att fånga skuggspelet i på stranden.

2.

Kat. nr 881– Brosch

Denna underbara lilla brosch tycker jag är något alldeles extra! Två små fåglar som sitter uppflugna på en gren. Fåglarnas kroppar är gjorda av två barocka pärlor, och huvudet och fjäderdräkten av emalj och guld. Broschen är både en bra ”conversation-piece” och en färgklick på varje outfit.

3.

Kat. nr 495 – Figur, porslin

När jag såg denna ”Skrattande Buddha” kunde jag själv inte låta bli att le. Han har ett så underbart uttryck, vilket man själv kan känna igen såhär med julbordet nära i minnet. Förebilden för denna skulptur är ”Budai”, som sägs ha varit en buddistisk munk som levde för 1000 år sedan. Han ska inte förväxlas med Buddha, Siddharta Gautama, Buddismens grundare. Budai sägs bringa lycka och jag kan bara hålla med.


Frågor om auktionen? Tveka inte att kontakta Clara via kling@uppsalaauktion.se


Kvalitetsauktion 18 januari 2022

Våra köpstarka kunder söker