Logga in

Clara topp 3


Intendent Clara Kling berättar här om sina tre personliga favoriter ur Kvalitetsauktionen 14 september 2021.

1.

Kat. nr 958 – Verner Panton, ”Barboy”

Jag är otroligt svag för utropstecken i inredning,  och den verklige mästaren på detta är den danske designern Verner Panton. Hans närmast futuristiska och färgstarka möbler bryter helt med den annars bleka skandinaviska paletten och skapar verkliga blickfång.  Jag tycker det är så kul med en designer som både skapar föremål med elegans men samtidigt med humor och glimten i ögat.

2.

Kat. nr 597 – C Göran Karlsson ”Jord”

När man som jag kommer från Östgötaslätten finns det något speciellt med en plöjda åkern. För mig ger den en känsla av den tidiga hösten, nystart, frisk klar luft och skolstart. C Göran Karlsson har fångat allt det där för mig. Det är så läckert när en konstnär kan ta en utblick av något vardagligt som just jord och bokstavligt talat sätta en ram kring det och få en att se det fantastiska i det enkla. Samtidigt är det en väldigt tuff bild – tittar du nära är det närmast ett ”myrornas krig” i svart och grått, men tar du ett steg tillbaka ser du hela motivet. Denna målning är den en förlaga till en senare seriegrafi av konstnären och dess syskonmålning ”Himmel” är för tillfället i Uppsala Kommuns ägo.

3.

Kat. nr 650  – Damarmbandsur

Detta är verkligen ett bortglömt smycke- Smyckesklockan! Ett otroligt art deco-ur besatt med massor av briljantslipade diamanter fattade i vitt guld. Ett jättefint arbete gjort hos Juvelfabriken i Stockholm år 1940. Så elegant och dessutom med en funktion – Ett mycket prisvärt smycke!


Frågor om auktionen? Tveka inte att kontakta Clara via kling@uppsalaauktion.se


Kvalitetsauktion 14 september 2021

Våra köpstarka kunder söker