Logga in

Kvalitetsauktion 8 oktober 2019


Vår Kvalitetsauktion den 8:e oktober innehåller över 1100 nummer av konst, antikviteter, mattor, smycken, asiatiska föremål och modern design!

Missa inte samlingen med verk av kvinnliga konstnärer såsom Julia Beck, Ingrid Ruin och Laila Prytz. I auktionen finns även en bred samling av Oscar Reutersvärds skulpturer från olika perioder, varav kanske den mest fängslande är monumentalskulpturen med röd kedja. Auktionen bjuder även på äldre möbler och konsthantverk, måleri från olika epoker, modern design, mattor, silver, asiatiskt, ryskt och smycken. Varmt välkomna att utforska den välfyllda katalogen!

Slagauktion: Tisdag 8 oktober 2019, kl. 10
Väl mött på Dragarbrunnsgatan 73 i Uppsala

TILL KATALOGEN


Visning i Uppsala 

När: 4 – 7 oktober, vardagar kl. 10 – 18, helg kl. 11 – 17
Var: Dragarbrunnsgatan 73, Uppsala

Varmt välkomna!


Kvinnliga konstnärer

– med finstämd palett och känsla


Uppsala Auktionskammare har glädjen att få presentera en samling med 100 verk av kvinnliga konstnärer. Det rör sig om verk från omkring 1800-talets mitt fram till det sena 1900-talet av både svenska och internationella konstnärer i varierande tekniker så som olja, akvarell, tusch, brons- och gipsskulpturer. En del namn hör till våra mest omtyckta och välkända medan verk av andra mer eller mindre kända kommer överraska och imponera.

Särskilt utmärkande är det vackra sommarlandskapet med en jägare på promenad med sin hund av Fanny Hjelm, fransyskan Thérèse Cléments imponerande bergsmassiv från Alperna, den lilla pärlan av danskan Charlotte Frimodt, Gerda Wallanders parkmotiv från Paris, Hildegard Thorells bedårande porträtt av en flicka i röd cape och inte mindre än två verk av Julia Beck bland många andra. Läs mer om samlingen här 

Samlingen med Kvinnliga konstnärer visas i våra visningslokaler på Nybrogatan 20 i Stockholm, varmt välkomna!
Vänligen notera att köpta föremål avhämtas på Nybrogatan 20 i Stockholm. 

Visning i Stockholm

När: 2 – 7 oktober, vardagar kl. 10 – 18, helg kl. 11 – 17.
Var: Nybrogatan 20, Stockholm

SE HELA SAMLINGEN


Skulpturer av oscar reutersvärd


”Genom min skolning under Otto G Carlsund och Fernand Léger är jag en representant för de puristiska ideologierna. I mina kedjor och ”omöjliga figurer” uppfylls purismens krav på klarhet, precision och principförankring. Men på ett bakvänt sätt.”

Uppsala Auktionskammare presenterar en spännande samling skulpturer av Oscar Reutersvärd som kommer att bjudas ut till försäljning vid Kvalitetsauktionen 8 oktober. Konstverken är utförda under olika perioder i konstnärens liv och ger en personlig inblick i ett av våra mest hyllade konstnärskap. Bjärta färger står i kontrast till de rena materialen och i denna utmärkande samling återfinns både monumentala verk men även skulpturer i mindre skala. Några av samlingens höjdpunkter är den klarröda uppåtsträvande kedjan i imponerande storlek (kat. nr. 445) liksom ”Omöjlig balans” (kat. nr. 444) från 1950-talet.

Oscar Reutersvärd är känd för sina omöjliga figurer och uppåtsträvande former. Redan under skoltiden började han teckna de omöjliga figurerna, former som vid en första anblick ter sig normala men som är utförda med ett förvridet perspektiv och därför inte går i linje med trigonometrins lagar. Framförallt var Oscar Reutersvärd en erkänd skulptör och de uppåtsträvande kedjorna har blivit hans självklara signum. Runt om i Sverige syns ett flertal offentliga skulpturer i monumental storlek, exempelvis ”Trippelrotation” i rondell vid södra infarten till Helsingborg.

Reutersvärd finns idag representerad vid ett flertal institutioner i Sverige och utomlands såsom Nationalmuseum och Moderna museet i Stockholm, Kalmar konstmuseum, Centre Pompidou i Paris, Statens Museum for Kunst i Köpenhamn och Malmö konstmuseum. Flera av hans fängslande skulpturer ingår även i betydande svenska och internationella privatsamlingar och hans verk är ständigt efterfrågade på marknaden.

SE ALLA VERK


Kvalitetsauktion 8 oktober

Objekt ur aktuell auktion