Logga in

Äldre grafik, kartor och böcker

Äldre grafik, kartor och böcker

Äldre grafik och kartor är ett specialiserat samlingsområde. Genom Uppsala Auktionskammares goda renommé vad gäller försäljning av utländskt äldre måleri har vi etablerat en internationell marknadsplats i Norden inom detta segment. Till vår hjälp vid attribueringar, bedömningar och värderingar av äldre grafik har vi ett gediget kontaktnät av världsledande internationella experter som besöker oss vid flera tillfällen varje år.

Stor internationell efterfrågan finns av äldre grafiska verk av kända äldre mästare som t.ex. Albrecht Dürer, Giovanni Piranesi och Rembrandt. Kontakta oss gärna för kostnadsfria värderingar och mer information.

Vårt dotterbolag i Lund, Crafoord auktioner håller renodlade bokauktioner samtidigt som man ger ut en tryckt katalog. Flera internationella toppnoteringar har uppnåtts för enskilda verk. Genom Crafoord auktioner har vi möjlighet att ta hand om hela boksamlingar där varje bok förses med en omfattande och beskrivande katalogtext samt bilder i tryckt och digital katalog. Inlämning och värdering av böcker ombesörjes både via Uppsala Auktionskammare och Crafoord auktioner. Främst efterfrågas äldre böcker med originalband och äldre utländsk litteratur.


Vi bistår er gärna med kostnadsfri värdering och rådgivning,
k
ontakta någon av våra experter direkt

Karl-Magnus Törnros
Tel: 018-18 35 23
tornros@uppsalaauktion.se
Julia Unge Sörling
Tel: 018-18 35 08
sorling@uppsalaauktion.se

Toppnoteringar i urval

  • ”Charta öfver öen S:t Barhélémÿ Bo Joh: Nü: Dämp”. Såld för 170.000 kr
  • Edvard Munch, ”Neutralia”. Litografi. Såld för 150.000 kr
  • Kartor och topografiska bilder av Matthäus Merian d.ä. Såld för 120.000 kr
  • Anders Zorn, "Modersglädje III", etsning. Såld för 98.000 kr

Vad kan ditt konstverk vara värt?
Ta reda på det här