Logga in

Klockor


Har du klockor som du vill sälja? Marknaden för klockor är glödhet! Vägen till en framgångsrik försäljning är för oss rak. Ledande expertis, personligt engagemang, kraftfull marknadsföring och slagauktioner gör oss till ditt självklara val vid försäljning av exklusiva armbandsur. Våra köpstarka kunder över hela världen söker klockor från tillverkare som Omega, Patek Philippe, Rolex, Audemars Piguet, Breguet, Cartier, Glashütte, Heuer, Jaeger-LeCoultre, IWC, Longines, Vacheron Constantin, Sjöö Sandström och Zenith med flera.

De senaste åren har klockor ökat markant i värde framför allt på grund av ett allt större intresse på köpsidan. Ytterligare en faktor är att tillgången hos vissa varumärken inte matchar efterfrågan på många av dagens sportmodeller vilket driver priserna på andrahandsmarknaden. Det finns förhållandevis många klockor i ett relativt litet land som Sverige. Detta kan bero på många saker men det milda klimatet som konserverar klockans skick är ett av de mest avgörande.

Nu välkomnar vi nya försäljningsuppdrag till våra kommande Internationella Kvalitetsauktioner.


Till våra kommande auktioner söker vi klockor av följande tillverkare:

Omega, Patek Philippe, Rolex, Audemars Piguet, Breguet, Cartier, Glashütte, Heuer, Jaeger-LeCoultre, IWC, Longines, Vacheron Constantin, Sjöö Sandström och Zenith med flera.


Fri värdering, rådgivning & hembesök

Ta chansen och sälj på vår kommande Internationella Kvalitetsauktion för smycken & klockor.

Våra experter bistår er gärna med en kostnadsfri och förutsättningslös värdering. Fyll i onlineformuläret eller skicka bilder på dina klockor till mail@uppsalaauktion.se.


Historik

Behovet av att mäta tid har funnits lika länge som den mänskliga civilisationen. Soluret uppfanns år 3.500 f.Kr. och levde vidare i 3.000 år. Det nuvarande sexagesimala talsystemet är ett positionssystem som baseras på talet 60 och har använts för tidmätning i c:a 4.000 år. Det uppfanns av Sumererna och överfördes därifrån till babylonierna (assyrierna). Även i kinesisk kultur användes en sexagesimal cykel för att benämna år.

Det mekaniska urverkets utveckling skapade allt mindre urverk men sekundvisaren uppfanns först 1577 och när George Graham konstruerade ankargången 1710 blev tidsvisningen mer exakt. De första professionella urmakarna kom från skrån som låssmeder och juvelerare. Urtillverkningen utvecklades över tid från hantverk till massproduktion initialt i Frankrike, Tyskland och England och först under 1800-talet etablerades alplandet Schweiz som nytt centrum för klockindustrin. Innovationen har tagit oss via vattenur, ljusklockor, timglas och astronomiska ur till fickur och dagens armbandsur.


Kontakt

Charlotte Elmér

Intendent

Smycken, Gemmolog, FGA
Tel: 0720-76 20 30
elmer@uppsalaauktion.se

Clara Kling

Intendent

Ansvarig Uppsala
Tel: 0720-71 92 56
kling@uppsalaauktion.se

Oscar Silfverhielm

Intendent

Ansvarig Malmö
Tel: 0706-04 76 66
silfverhielm@uppsalaauktion.se

Fredrik Blidberg

Intendent

Ansvarig Göteborg
Tel: 0705-12 44 31
blidberg@uppsalaauktion.se

Exempel på eftertraktade klockor

Mer information