Logga in

Auktion: 9 december 2022 i Stockholm

Internationell Kvalitetsauktion

Asian Sale


Inlämning pågår – vi kan konsten att sälja!

Har du kinesiskt porslin eller konsthantverk som du vill sälja? Ta chansen och sälj på Nordens främsta marknadsplats! Sammanlagt har vi under det senaste decenniet sålt asiatiska objekt, mestadels från Kina, för över 300 miljoner kronor. 

Auktion: 9 december 2022 i Stockholm

Inlämning pågår nu till vår kommande Asian Sale i december 2022 i Stockholm. Vi söker föremål av porslin, jade, buddhor, lack, silver och cloisonné samt bronsföremål. Särskilt eftertraktat är föremål med periodmärken och objekt ur äldre svenska samlingar.

Vi lägger stor vikt vid personligt engagemang och service och finns alltid tillgängliga för rådgivning, både för köpare och säljare. Detta har gjort att vi byggt upp en betydande kundkrets av nöjda och återkommande köpare och säljare världen över.

Våra framgångsrika Asian Sales under 2021 och våren 2022 bekräftar att marknaden är fortsatt stabil och efterfrågan mycket stark. Bland annat såldes då professor Jan Wirgins, tidigare chef för Östasiatiska museet, privata asiatiska samling till höga priser till internationella samlare.

Vet du att vi har sålt det högst betalda kinesiska föremålet som någonsin sålts i Sverige?
The Nobel ’Red Dragon’ dish, sålt för 10 miljoner kr. Därutöver har vi dessutom sålt det högst betalade kinesiska bronsföremålet samt det högst betalade jadeföremålet. En bodhisattva, såld för 6,6 miljoner kr respektive ett rökelsekärl, sålt för 4,4 miljoner kr.


Fri värdering och inlämning i hela Sverige

Boka ett kostnadsfritt hembesök med våra experter, besök våra värderingsmottagningar eller skicka in bilder på dina föremål för en kostnadsfri värdering. Vi gör hembesök i hela Sverige!

För fri värdering, inlämning och hembesök kontakta

Charlotte Widenfelt

Intendent Asiatiskt konsthantverk

Tel: 018-18 35 20
Mobil: 0709-72 32 82
widenfelt@uppsalaauktion.se

Knut Knutson

Chefsintendent

Tel: 018-12 12 22
Mobil: 0708-12 12 27
mail@uppsalaauktion.se

Toppnoteringar i urval

Värdering & inlämning