Logga in

Kvalitetsauktion 7 april 2020

Över 1000 nummer av konst, antikviteter, mattor, smycken, asiatiska föremål och modern design!


Finn nya favoriter till hemmet – vi presenterar spännande modern design, konst från varje epok, klassiska möbler och konsthantverk, silver, smycken och ur samt asiatiska och ryska föremål. Välkända namn som Olle Baertling, Esther Kjerner, Gerhard Nordström, Arne Norell, Einar Jolin, Agnes Cleve, Hans Hedberg, Arne Jacobsen, Tyra Lundgren och Josef Frank återfinns i katalogen bland många fler. Höjdpunkter ur auktionen inkluderar en samling ljuvliga akvareller av Oskar Bergman liksom tidiga fajanser av Émile Gallé. Välkomna att utforska katalogen och njuta av konst och antikviteter!

Slagauktion: Tisdag 7 april 2020, kl. 10
Väl mött på Dragarbrunnsgatan 73 i Uppsala

Till katalogen »


Special: Oscar Bergman


Med sina skarpa och realistiska skildringar av landskap och stadsbilder lyckas Oskar Bergman (1879-1963) tilltala de flesta. Som autodidakt konstnär imponeras man särskilt av hans detaljrika och stämningsfulla bilder.

I Kvalitetsauktionen den 7 april har Uppsala Auktionskammare nöjet att presentera ett större antal verk av Oskar Bergman som alla visar prov på hans bredd som konstnär. I tekniker som akvarell, gouache och blyerts tar konstnären oss på en resa från norr till söder genom Sverige under årets fyra årstider. Vi möter allt från en kullerstensgata i Båstad med utsikt mot havet, ett klippigt kustlandskap från Gotland, mystisk kvällsdimma över trädtoppar i norr till en vy över järnvägsbron mellan Gamla Stan och Riddarholmen i Stockholms hjärta, med flygande måsar över Riddarfjärden, en ståtlig ek i höstskrud och ett vinterlandskap där konstnären effektfullt låter det vita pappret lysa som snö. Ytterligare karaktäristiska landskap med faluröda gårdar omgärdade av åkrar, liksom solbelysta tallar i en tjock skog och härlig sommargrönska vid den Öländska kusten möter oss. Oskar Bergmans skickliga avbilder av det svenskaste svenska uppskattas idag inte bara av oss i hemlandet utan väcker intresse även i utlandet.

Upptäck alla verken av Oskar Bergman i onlinekatalogen och hitta din favorit!


Intendentens topp 3


Inför Kvalitetsauktionen den 7:e april delar våra medarbetare Julia Unge Sörling, Karl-Magnus Törnros och Charlotte Widenfelt med sig av sina personliga favoriter. De har valt ut tre objekt var ur katalogen och berättar varför just dessa föremål är värda att kasta ett extra öga på under visningen.

Se deras favoriter


Viktig information till våra kunder och besökare med anledning av Covid-19Uppsala Auktionskammare och alla våra medarbetare följer noga Folkhälsomyndigheten och Regeringens beslut och rekommendationer med anledning av coronaviruset, COVID-19. Vi har en intern policy och har vidtagit försiktighetsåtgärder.

Auktioner sker dagligen fortsatt runt om i världen och snart är det dags för vår Kvalitetsauktion som äger rum den 7 april 2020 med start kl. 10.

Vi avråder kunder och besökare i riskgrupperna att besöka vår visning och auktion.

Vi hänvisar kunder och besökare som tillhör riskgrupperna eller är det minsta sjuka att ta del av våra digitala lösningar för både visning och auktion.


VISNING INFÖR AUKTIONEN

Inför Kvalitetsauktionen 7 april har vi vidtagit vissa åtgärder i form av bland annat förändrade visningstider med begränsning av antalet besökare i lokalen, möjlighet att boka privata visningar och möjlighet att studera objekt via FaceTime (eller annan digital videotjänst) tillsammans med en av våra medarbetare.

Som alltid står vi till tjänst med att besvara frågor via både telefon och mail, varmt välkommen att kontakta våra engagerade medarbetare!

Visningens öppettider:
Fredag 3 april, kl. 11 – 17
Lördag 4 april, kl. 12 – 16
Söndag 5 april, kl. 12 – 16
Måndag 6 april, kl. 11 – 17

– Vi släpper in max 25 besökare samtidigt i våra lokaler i Uppsala, visningslokalerna är cirka 500 kvm stora.
– Vi rekommenderar att alla i lokalen håller två meters avstånd till varandra.

Möjlighet till privata visningar
:
Fredag 3 april, kl. 9 – 11 och kl. 17 – 18
Lördag 4 april, kl. 11 – 12 och kl. 16 – 17
Söndag 5 april, kl. 11 – 12 och kl. 16 – 17
Måndag 6 april, kl. 9 – 11 och kl. 17 – 18

För att boka en privat visning ring tel. 018-12 12 22 eller via e-post: mail@uppsalaauktion.se

Vid en privat visning kommer max fem besökare finnas samtidigt i de stora visningslokalerna, vilka är cirka 500 kvm stora.


BUDGIVNING SKER MED FÖRDEL PÅ DISTANS VID AUKTIONEN

Att bjuda och delta på den nu aktuella auktionen går till så som det brukar. Vi rekommenderar dock alla våra kunder att delta i auktionen genom något av följande alternativ via distans:

– Lägga maxbud på förhand via vår hemsida
– Budgivning per telefon
– UAK Livebid (budgivning i realtid via vår hemsida)

Auktionssalen kommer vara öppen under auktionen. Vi uppmanar dock alla våra kunder att istället använda något av de andra alternativen för budgivning som sker via distans (se ovan). Läs mer om olika sätt att bjuda vid våra Kvalitetsauktioner här.

Alla kan följa slagauktionen i realtid via vår hemsida.


EFTER AVSLUTAD AUKTION

För att underlätta för våra köpare erbjuder vi förlängd fri utlämningstid till och med fredag 24 april.

Fria transporter till Stockholm, Göteborg och Malmö
Efter denna auktion erbjuder vi för betalade objekt fria transporter till ArtMoves terminaler i Stockholm, Göteborg och Malmö. Även ArtMove tillämpar förlängda fria utlämningstider. Mer information om beställning av dessa fria transporter kommer att kommuniceras till köparna efter avslutad auktion.

Enkelt att boka hemleverans
Vidare kan man som alltid enkelt boka hemleveranser via flera olika transportörer.


Varmt tack på förhand för ert förtroende och lycka till inför budgivning!

 

Kvalitetsauktion 7 april

Objekt ur aktuell auktion