Logga in

Vi välkomnar Anette Granlund

– en av auktionsbranschens mest erfarna och kunniga experter


Anette Granlund är för många känd som en av Europas främsta experter på mattor och textilier. Med över 40 års erfarenhet är Anette auktionsbranschens okrönta drottning inom sitt expertområde med ett brett kontaktnät både i Sverige och internationellt.

– Jag upplever Uppsala Auktionskammare som ett mycket dynamiskt företag med intressanta idéer och framåtanda samt ett omfattande nätverk. Det är ett väldigt engagerat, kunnigt och vänligt team som jag kommer bli en del av nu. Tydligt är också att kunden är helt i fokus hos både ledning och kolleger. Kvalitet är ett ledord. Jag ser verkligen fram emot att tillhöra denna ”familj!” säger Anette Granlund.

Anette är världens främsta auktoritet inom modern skandinavisk textilkonst med Märta Måås-Fjetterström som specialitet. Under de senaste 30 åren har Anette varit verksam på Bukowskis och dessförinnan på Stockholms Auktionsverk. Anette är en av de ursprungliga experterna i SVT:s program Antikrundan sedan starten 1989. Anette börjar nu på Uppsala Auktionskammare som ansvarig för moderna och orientaliska mattor, textilier samt islamiskt konsthantverk.

– Det är med stor glädje vi välkomnar Anette till vårt fantastiska team av medarbetare. Anette besitter synnerligen stor kunskap och är en internationell auktoritet gällande mattor och textilier. Jag är stolt och mycket glad att Anette äntligen blir min nära kollega efter att ha känt henne i så många år säger Knut Knutson, huvudägare till Uppsala Auktionskammare. 

Vidare är Anette styrelsemedlem i det prestigefulla ICOC (International Conference on Oriental Carpets) och är en flitigt anlitad föreläsare på bland annat olika universitet och museer samt även medförfattare till flertalet böcker och museikataloger. 

Rekryteringen av Anette Granlund är ytterligare en styrkedemonstration från oss på Uppsala Auktionskammare, uppstickaren har blivit utmanaren.

Nu pågår inlämning till vårens Internationella Kvalitetsauktioner som äger rum på Nybrogatan 20 i Stockholm. Våra köpstarka kunder söker mattor av Märta Måås-Fjetterström, Barbro Nilsson, Marianne Richter, Kaisa Melanton, Agda Österberg, Ingegerd Torhamn, Elsa Gullberg, Sigvard Bernadotte, Josef Frank samt äldre orientaliska mattor, vävda tapeter och skånska allmogetextilier. 

Välkommen att kontakta Anette Granlund för fri värdering, personlig rådgivning och inlämning.

Anette Granlund

Intendent

Mattor och textilier
Tel: 0720-76 27 86
granlund@uppsalaauktion.se

Knut Knutson

Chefsintendent

Tel: 0708-12 12 27
mail@uppsalaauktion.se

Mer information