Logga in

Vi presenterar:

Lars Bellmans silversamling

Högklassigt svenskt silver från senmedeltid till empire


Som en del av vår kommande Internationella Kvalitetsauktion 15 – 18 juni har Uppsala Auktionskammare den stora äran att presentera Lars Bellmans högklassiga samling av svenskt silver. Samlingen utgör ett tvärsnitt av svenskt silversmide från senmedeltid till empire och presenteras i en exklusiv katalog om 234 auktionsposter.

I sin helhet utgör samlingen en av de finaste silversamlingarna som någonsin har presenterats på den svenska marknaden. Innehållet är varierat vad gäller om föremålstyper och ålder men har en märkbar röd tråd i den höga kvalitet som de inkluderade föremålen håller. Det är tydligt att samlingen har skapats med kunskap, fingertoppskänsla och ett mycket gott öga!

Lars Bellmans silversamling går under klubban tisdagen den 15:e juni kl. 14 som en del av vår Internationella Kvalitetsauktion för Klassiskt & Asiatiskt äger rum 15 – 18 juni 2021 i Stockholm.

Onlinekatalogen för hela auktionen publiceras senast den 3:e juni men redan idag kan man bläddra i den tryckta katalogen för Lars Bellmans silversamling.

Bläddra i den trycka katalogen här 

För mer information

Karl-Magnus Törnros

Intendent

Klassiska möbler, äldre konsthantverk och silver
Tel: 0720-77 82 30
tornros@uppsalaauktion.se

Magnus Bexhed

Verkställande direktör

Tel: 0705-22 12 04
bexhed@uppsalaauktion.se

Mer information