Logga in

Uppsala Auktionskammare öppnar i malmö


Uppsala Auktionskammare fortsätter satsa på kvalitet och försäljning av dyrbar konst, antikviteter och design genom företagets Internationella Kvalitetsauktioner. Som ett viktigt led i servicen till alla kunder i Skåne, övriga södra Sverige och Danmark öppnar Uppsala Auktionskammare nu kontor på bästa adress i centrala Malmö.

–   Framstående gallerister har bidragit till att det finns betydande samlingar av modern och samtida konst i Skåne. Därtill en stark historisk förankring med många slott och herresäten gör Skåne till en av Nordens absolut viktigaste regioner när det gäller värdefull konst, antikviteter och design av högsta kvalitet, berättar Knut Knutson, chefsintendent på Uppsala Auktionskammare.

I januari 2018 flyttar Uppsala Auktionskammare in i anrika lokaler i Sjöbergska palatset uppfört år 1894 på Östergatan 4 i centrala Malmö. Lokalerna i markplan är generösa i elegant sekelskiftesmiljö med stora välvda fönster mot gatan. Kontoret öppnar för att öka tillgängligheten för alla kunder i södra Sverige och Danmark och kommer att nyttjas för värdering och inlämning av konst, antikviteter och design till företagets kvalitetsuktioner. I lokalerna kommer Uppsala Auktionskammare även att ordna auktionsvisningar inför de Internationella Kvalitetsauktionerna samt anordna föredrag och andra arrangemang.

–   Jag och mina kollegor på Uppsala Auktionskammare är lyriska över denna stora satsning i Skåne. Ökad närvaro i Skåne genom de anrika och nyrenoverade lokalerna i Malmö är en viktig länk i vårt ständiga arbete för ökad kvalitet av servicen vi erbjuder alla våra kunder, säger Magnus Bexhed, VD på Uppsala Auktionskammare

De aktuella lokalerna i Malmö, där Uppsala Auktionskammare kommer att öppna i januari 2018, är drygt 100 kvadratmeter i markplan samt därtill utrymmen för lager. Nu under hösten 2017 kommer lokalerna att gemomgå en omfattande renovering med fokus på att tillvarata Sjöbergska palatsets viktiga kulturhistoirska värden och säkerställa Uppsala Auktionskammares höga krav vad gäller kvalitet, säkerhet och känsla.


För mer information och bilder, vänligen kontakta
Magnus Bexhed, VD
0705 – 22 12 04

bexhed@uppsalaauktion.se


Uppsala Auktionskammare grundades år 1731 och är därmed ett av världens äldsta auktionshus. Uppsala Auktionskammare är idag ett av Nordens största och ledande auktionshus vid försäljning av dyrbar konst, design och antikviteter. Uppsala Auktionskammare har sedan tidigare kontor i Stockholm, Göteborg och Uppsala.

Mer information