Logga in

Succéresultat för Modernt & Samtida


Det är med största ödmjukhet vi sammanfattar det strålande resultatet av förra veckans Internationella Kvalitetsauktion för Modernt & Samtida. Nio miljonnoteringar, vår främsta designauktion någonsin och nya rekordpriser för bland annat Lars Lerin. Vi kan nog våga påstå att intresset för våra auktioner aldrig har varit större! Till denna auktion har vi haft glädjen välkomna en mängd nya kunder till Uppsala Auktionskammare och inte någon gång tidigare har vi haft i närheten av så många aktiva budgivare uppkopplade.

– Att vi själva tycker att auktioner är det roligaste som finns blir ingen kanske överraskad av, nu bekräftas detta även av våra fantastiska kunder, det gör mig varm i hjärtat! säger Magnus Bexhed, VD på Uppsala Auktionskammare.

Auktionens högsta notering uppnåddes för Sigrid Hjerténs mästerverk ”Det blå lokomotivet” som såldes för totalt 4,54 miljoner kr. Det mest häpnadsväckande resultatet bjöd den brittiske konstnären Adrian Allinson på, sällsynt förekommande på marknaden presenterades här hans tilldragande självporträtt med modell som efter en hetsig budgivning till slut nådde slutpriset 3,43 miljoner kr. Detta är ett nytt världsrekord för konstnären med råge! Designavdelningen utmärktes särskilt av den imponerande samlingen med fem vaser av dansken Axel Salto som med stor framgång såldes för drygt 2,9 miljoner kr.

Totalt sålt: 64.810.000 SEK (inkl. köparavgifter)
Totalt utrop: 35.345.000 SEK
Totalt klubbat: 51.795.000 SEK
46,5 % klubbat över utrop

Förra veckans försäljningar bekräftar att Uppsala Auktionskammare fortsatt är den självklara marknadsplatsen vid försäljning av dyrbar konst och design. Vi kan konsten att sälja!

För mer information

Knut Knutson

Chefsintendent

Tel: 0708-12 12 27
mail@uppsalaauktion.se

Magnus Bexhed

Verkställande direktör

Tel: 0705-22 12 04
bexhed@uppsalaauktion.se

Mer information