Logga in

Klassiskt
16 juni

Internationell Kvalitetsauktion

Se slutpriser

Modernt & Samtida
17 juni 2020

Internationell Kvalitetsauktion

Se slutpriser

Asiatiskt
18 juni 2020

Internationell Kvalitetsauktion

Se slutpriser

SUCCÉAUKTION I STOCKHOLM

– säsongens starkaste försäljningsplats!


Internationella Kvalitetsauktionen 16 – 18 juni i Stockholm har avslutats med ett enastående resultat. Auktionsdagarna har bjudit på många rafflande budgivningar och nya höjder har nåtts när konst, design och antikviteter har sålts för totalt över 83,8 miljoner kronor, 10 miljonnoteringar har uppnåtts och ett nytt rekord för Ivan Ivarson har satts. 

– Jag vill rikta mitt varmaste tack till alla våra säljare och köpare! Vårt härliga team av medarbetare har under våren arbetat hårt med ett stort engagemang. Det är detta gedigna arbete med kvalitet och glädje i fokus som nu har resulterat i auktionens synnerligen framgångsrika resultat, säger Magnus Bexhed, VD.

Uppsala Auktionskammare har under veckan invigt den nya auktionssalen i de utökade lokalerna på Nybrogatan 20 i Stockholm. Auktionens fantastiska resultat visar att marknaden är fortsatt mycket stark och under auktionsveckan i Stockholm såldes konst, design och antikviteter för totalt 83.760.000 kr, vilket innebar 44 % klubbat över utrop.

Höga noteringar uppnåddes för både klassisk, modern och samtida konst och ett världsrekord sattes genom försäljningen av Ivan Ivarsons målning ”Flicka på balkong” som såldes för 2,4 miljoner kronor. Många höga slutpriser för internationell modern konst uppnåddes vid auktionen, däribland miljonnoteringar för konstverk av Marc Chagall, Fernand Léger, Victor Vasarely och Serge Poliakoff. Auktionens högsta slutpris bjöd avdelningen för äldre måleri på där Cornelis Verbeecks stora marinmålning i ypperligt skick såldes för 2,8 miljoner efter en intensiv budgivning både via telefoner och onlinebudgivning med kunder från hela världen. Den asiatiska auktionens fantastiska resultat visar återigen att Uppsala Auktionskammare är marknadsledande i Norden inom detta segment.

Auktionsveckans försäljningar bekräftar att Uppsala Auktionskammare fortsatt är den självklara marknadsplatsen vid försäljning av dyrbar konst, design och antikviteter.

Internationell Kvalitetsauktion 16 – 18 juni 2020
Totalt sålt: 83.760.000 kr (inkl. köparavgifter)
Totalt utrop: 46.770.000 kr
Totalt klubbat: 67.335.000 kr
44 % klubbat över utrop


 

Internationell Kvalitetsauktion 16 - 18 juni 2020

Höjdpunkter ur Modernt & Samtida

Höjdpunkter ur Klassiskt

Höjdpunkter ur Asian Sale