Logga in

Historik

Uppsala Auktionskammare grundades år 1731 och är därmed ett av världens äldsta auktionshus. Auktioner har en lång och gedigen tradition i Uppsala och den första auktionen i Sverige som finns omnämnd i skriftliga källor hölls år 1639 av Akademiska konsortiet i Uppsala.

Historik

Uppsala Auktionskammare är idag ett av Nordens största och ledande auktionshus vid försäljning av dyrbar konst och dyrbara antikviteter. Sedan år 1996 är Knut Knutson, känd från SVT:s tv-program Antikrundan, huvudägare till Uppsala Auktionskammare. Företaget har sedan dess kraftigt ökat sina marknadsandelar i branschen. Uppsala Auktionskammare har kontor i Stockholm och Göteborg samt huvudkontor Uppsala. 

Det senaste decenniet har Uppsala Auktionskammare nått över 200 miljonnoteringar, varav många inom rysk konst, äldre måleri och kinesiskt konsthantverk. Uppmärksamhet kring företagets framgångsrika Internationella Kvalitetsauktioner har bidragit till att placera Uppsala Auktionskammare som en god och välrenommerad aktör på den internationella auktionsmarknaden. Företaget fortsätter ständigt att utveckla nya marknader. Under de senaste åren har försäljningen av kinesiska föremål resulterat i många succéresultat.